Banner
Nieuws - Laatste Nieuws

Kampioenen van Concours Heuvelland

gebruiken geen oneigenlijke middelen

Laatst aangepast (dinsdag, 17 november 2015 19:17)

 
Nieuws - Laatste Nieuws

Het heeft even geduurd voordat ik tijd kon vrijmaken om dit  laatste verslag van 2015 op papier te zetten. Volgens een enkeling schijnbaar iets te lang het was volgens hem nodig om mij er op te attenderen dat het verslag van Sezanne nog niet geplaatst was. Alsof ik dat zelf nog niet wist. Klaarblijkelijk vergeet men hierbij dat bestuur Heuvelland deze extra service gratis voor hun deelnemers aanbiedt. Er staat geen enkel vergoeding voor wie dan ook tegenover.  

De laatste keer dat de CC Heuvelland voor de liefhebbers haar poorten opende in 2015 was meteen voor een echte vlucht zoals velen het vaak omschrijven. Wind uit noordelijke richtingen en de zon hoog aan de hemel. Eigenlijk een vlucht zoals we hem graag in het volle seizoen zien. Misschien nu als afsluiter van toch weer een vreemd seizoen een iets te zware opdracht.

Onze winnaar zoeken we deze keer op een van de allermooiste plekjes die ons Limburgse Heuvellland rijk is. Aan de boorden van de Geul die in Partij Wittem door het landschap meandert is het goed toeven. Op enkele honderden meters hiervan ligt in midden in de vrijwel ongerepte natuur Hoeve Hommerich. Voor menige vakantieganger een heel bekende plek. Natuur en rust gaan hier nog hand in hand. Een aanrader voor wie het Heuvelland op zijn best wil leren kennen. De combinatie Vanwersch-Hengelbrock hebben hier hun handen ineen geslagen om op deze prachtige lokatie de duivensport te beoefenen. En het moet gezegd dat de kwaliteit van leven op deze unieke locatie samengaat met de prestaties van genoemde combinatie. Sedert jaar en dag presteren zij op hoog niveau op de vluchten van 100 tot 800 kilometers. Vandaag op deze Sezanne tonen ze nogmaals hun klasse door het hele concours van Heuvelland hun wil op te leggen. Naast de zege, overigens met de nodige voorsprong, een mooie 27 op 50 score als afsluiter. Het zal ze met een goed gevoel de winter in laten gaan.

Philip Baadjou doet wat hij altijd doet,  namelijk kopduiven pakken. Vandaag weer een knap tweetal op de plekken 2 en 9. De serie met 63 van de 102 is ook weer oogstrelend. Misschien wel de allerbeste in ons Limburgse landje in 2015?

Jo en Florian Hendriks laten het nog een keertje spoken aan de Zinzelbeek in Nijswiller. Tot de allerlaatste vlucht pakken ze kop duiven . Nu de zijn de plekken 3-5 en 11 weer hun deel. De serie met 21 van de 29, in de afdeling 26 van de 29, is weer van uitzonderlijke klasse. Zoals we dat eigenlijk altijd van hun gewend zijn.

Wiel Bastiaans is al enkele weken prima op dreef. Na zijn 2e plek op Gien in de afdeling vandaag ook weer een fraai drietal kopduiven. De oude meester uit Mheer neemt de plekken 4-6 en 10 voor zijn rekening. Een vos verliest wel zijn haren maar nooit zijn streken.

Leon Dautzenberg uiteraard ook vandaag weer aan het front. Op de sluitingsvlucht van 2015 pakt hij wederom zijn traditionele top tien plek op plek 7. De serie met 29 van de 51 is ook weer om u tegen te zeggen. Een van de revelaties van het seizoen 2015.

John Zinken uit Landgraaf kent een ijzersterke natour. Vele kopprijzen wisselt hij af met zeer hoge prijzenpercentages. Vandaag ook weer een der allerbeste series van de dag met 15 van de 18. Zijn knappe serie opent hij met plek 8.

Tot zover de wedvluchtverslagen van de CC Heuvelland voor het seizoen 2015. Ik hoop dat iedereen weer de aandacht gekregen heeft die hem toekomt. Wat mij betreft waarschijnlijk het laatste verslag voor onze fondclub. Ik ga mijn toch veelal schaarse vrije tijd aan mijn eigen duiven besteden . Een ieder een goede winterrust toegewenst in goede gezondheid. Hopelijk weer een grote deelname aan onze concoursen vanaf april 2016 als het weer zover is en de CC HEUVELLAND HAAR POORTEN WEER OPENT.

Laatst aangepast (donderdag, 08 oktober 2015 17:06)