Banner
Nieuws - Z Reportages 2011

Op Charleville opende Fondclub Heuvelland haar poorten. Alle leden van de districten 6 en 7 en de verenigingen vanhet voormalig samenspel Zuid konden hun duiven overzetten in dit concours. Er werd massaal van deze mogelijkheid gebruik gemaakt. Liefst 3.793 duiven werden overgezet in het concours van de CC Heuvelland. Het lijkt erop dat de concours in een grote behoefte van de liefhebbers voorziet. Schaalvergroting is de toekomst en de tijd van het vasthouden aan oude grenzen is achterhaald. Ook de duivensport is aan veranderingen onderhevig ook al is dat bij sommigen bestuurderen nog steeds niet doorgedrongen.

Te Charleville kon na het optrekken van wat ochtendgrijs om 10.30 uur gelost worden bij een lichte noordoostenwind. Gezien de spreiding van de kopprijzen werd het een schitterend en vlot verlopen concours.

De 1e en 2e prijs waren deze week voor schrijver dezes. Het lijkt er zelfs op dat dit de 2 snelste duiven zijn van de hele lossing zuid. De winnende doffer sloot ook vorig seizoen Charleville winnend af. Met 31 van de 42 een prima zaterdag voor mij.

Gerard en Piet Lindelauf, op plek 3. worden nipt geklopt, maar waren glorieus overwinnaar in hun SS Krijtland. De eerste stap naar een nieuw prima seizoen is door hun gezet. Ook hun serie met 35 van de 59 was weer navenant.

Jean Hornesch opent de dans in SS Maasvallei en pakt prijs 4 in de CC Heuvelland. Al jaren een van de grote kampioenen die Limburg rijk is. Ook nu weer een formidabele uitslag met 20 van de 32 in de prijzen. Het zal niet het laatste wapenfeit zijn van de grootmeester uit Cadier en Keer.

De Gebr. Simons van het bekende duivencenter uit Ransdaal pakken plek 5 in de uitslag. Totaal pakken ze 60 prijzen van de 182.  Daar waar anderen de kat uit de boom kijken met het overzetten van hun duiven op doublages, houden ze er in Ransdaal geen rekening mee. Alles wat wordt ingemand wordt ook overgezet. Een instelling die groot respect verdient.

Leo Pluijmen pakt ze vandaag ijzersterk. Liefst 13 van de 16 weten hun prijs te pakken. In een woord formidabel. Leo kennende zal dit niet zijn wapenfeit geweest zijn. Hij is vaker goed voor dergelijk ijzersterk seriespel.

De combinatie Krakowczyk-Vrolings zijn de eerste mannen van de combinatie 90 die in de uitslag terug te vinden zijn. Beide heren behoren al jaren tot de absolute top in hun samenspel. De deelname van de leden van de combinatie 90 aan deze Charleville was overigens prima te noemen. 

Jan Deliege is steevast in de top van de uitslag te vinden, nu weer plek 8. Dit ondanks al de perikelen die hij met zijn heup te verwerken heeft. Het schijnt dat hij een prima verzorger heeft gevonden getuige de prima seizoensstart met 14 van de 28. Er zal nog het nodige vuurwerk volgen de komende vluchten.

Pierre Cobben, de voormalig winnaar van nationaal Blois, opent prima met de plekken 9 en 10. Ook van hem zijn we het nodige vuurwerk gewend. Hij is een van de toppers in de combinatie 90.

Een eervolle vermelding is er deze week nog voor Jan Slabbers uit Kerkrade met 5 van de 5 pakt hij een onvervalste 100% score.

Voor zover de top tien van deze week. Voor degenen die nog lid willen worden van de Fondclub Heuvelland is deze week de laatste kans. Daarna kan men nog wel lid worden maar niet meer deelnemen aan kampioenschappen welke al lopende zijn in het seizoen 2011.

 
Nieuws - Z Reportages 2011

Fondclub Heuvelland opent haar poorten op Charleville zaterdag 9 april 2011.

Na de voortvarende seizoensstart vanaf Marche kunnen de leden van district 6, 7 en de verenigingen van het voormalig SS Zuid vanaf komend weekend hun hart ophalen. Vanaf Charleville kunnen zij degens met elkaar kruisen in het concours van de Fondclub Heuvelland, de CC Heuvelland.

Gezien het grote succes in 2010 heeft het bestuur besloten reeds vanaf Charleville haar poorten te openen voor al deze deelnemers. Dit teneinde een zo groot mogelijke concours te creeren in het uiterste zuiden van Limburg. Totaal staan er in 2011 liefst 35 vluchten op de wedvluchtkalender. Naast de vitesse, midfond, eendaagse fond, jonge duiven en natourvluchten komen ook de overnachtliefhebbers aan hun trekken.

Net zoals is 2010 is deelname ook in 2011 weer geheel gratis. De uitslaglijst is niet verplicht en kan via de mail worden toegezonden. Tevens kan de uitslaglijst worden ingezien bij w.w.w.fondduiven.com en de website van fondclub Heuvelland, w.w.w.fondclubheuvelland.nl.

Voor degenen die toch een gokje willen wagen is men er voor 2011 in geslaagd een nieuw attractief poulesysteem te creeren. Het poulesysteeem is te downloaden via de website van de fondclub.


Als klap op de vuurpijl is men er voor 2011 in geslaagd een autovlucht te organiseren voor de gehele afdeling Limburg. Op Sens 14 mei 2011 kan geheel Limburg de degens met elkaar kruisen op deze vlucht. Voor menigeen een uitstekende graadmeter met de afdelingsvluchten in aantocht. De wedvluchtbescheiden zullen t.z.t. met de ophaaldienst van de afdeling Limburg bij de verenigingen aangeleverd worden.

Het lidmaatschap dient te worden voldaan voor 15 april a.s.. Dit kan via de poulebrief waar kolom R dient te worden ingevuld. Ook kan men zich opgeven bij een van de bestuursleden van de Fondclub Heuvelland. Nu reeds, voordat de eerste vlucht plaats heeft gevonden, zijn er reeds tal van nieuwe leden toegestroomd. De contributie voor 2011 bedraagt 15 euro. Deelname aan de talrijke kampioenschappen is alleen mogelijk voor leden van de Fondclub Heuvelland.

De kampioenen zullen te zijner tijd op de gekende gepaste wijze gehuldigd worden op een nader te bepalen tijdstip en lokatie. De leden zullen hierover tijdig worden geinformeerd.

Het bestuur van de Fondclub Heuvelland hoopt met dit concours in een behoefte van de leden te voorzien. Voor 2011 hoopt men dan ook weer op een grote deelname.

Wij wensen u voor 2011 allen een succesvol en sportief seizoen toe.

Bestuur Fondclub Heuvelland.