Banner
Nieuws - Laatste Nieuws

Eigenlijk was er maar weer één grote overwinnaar dit weekend en dat waren de mannen van de afdeling Limburg. Het vervoer was te elfder ure nog aangepast aan de weersomstandigheden. Een groot compliment voor Hub Stevens is hier zeker op zijn plek. Hij lukte hem toch maar weer op zulk een laat tijdstip onze gevleugelde vrienden een zo optimaal mogelijk vervoer naar de losplaats te garanderen. Chapeau Hub.

De lossing te Rethel was er ook eentje van wikken en wegen. En het moet gezegd dat we ons gelukkig mogen prijzen met John Crombach en Harry Roks als de verantwoordelijken in deze. Het lukt hen telkenmale met verve de duiven veilig richting Limburg te loodsen. En dat er links en rechts wat verliezen zijn is helaas inherent aan de hedendaagse duivensport. In vergelijking met andere afdelingen in den lande een te verwaarlozen aantal. Het aantal “slechte” lossingen in de afgelopen jaren is eigenlijk minimaal. We mogen er blij mee zijn dat we twee zulke ervaren duivenliefhebbers aan het roer hebben staan. Hopelijk kunnen we nog heel lang van hun expertise in deze gebruik blijven maken.

Heuvelland kende nog een prima deelname van 4.459 duiven op deze Rethel. Geen enkel ander concours kan dit bij benadering bereiken. Weeral een bewijs dat Heuvelland mogelijk het sterkste concours in het Limburgse is momenteel.

Grote triomfator deze week is ons jeugdlid Olaf Louppen van de Molenberg. Hij wist zich de afgelopen seizoenen al vaker in de kijker te spelen met prima uitslagen. Vandaag is hij de absolute spekkoper door de gehele elite van Heuvelland over de knie te leggen. En het moet gezegd hij doet dit met met verve. Ook zijn serie met 17 van de 32 is er eentje om u tegen te zeggen. Olaf, met in zijn kielzog vader Wiel, proficiat met deze prachtige zege. En waarom niet volgende week dit dunnetjes over doen.

Philip Baadjou doet het deze week wat rustiger aan. Slechts de plekken 2 en 3 zijn deze week zijn deel. Op plek pakt hij zijn 2e inzet. Mogelijk een nieuw pareltje aan het duivenfirmament in Egelsder?

Jan Deliege staat al vele decennia lang garant voor duivensport op heel hoog niveau. Vandaag geeft hij daar weer een knappe presentatie van. De plekken 4 en 5 zijn zijn deel. Daarnaast pakt hij een formidabele serie van 48 van de 72.

Kenneth Schlenter heeft in het verleden een uitstekende leermeester gehad. Van deze opgedane ervaring maakt hij ruimschoots gebruik. Op de jonge duivenvluchten weet hij steeds uitstekende uitslagen uit de hoge hoed te toveren. Vandaag een knappe 6e plek en een prima 19 op 37 score.

De nieuw gevormde combinatie Cuddy-Ovaska-Galley domineert de CZ 90 als nimmer van te voren iemand. De deelnemers zullen er langzaam moedeloos van worden. Vandaag openen ze op plek 7 en scoren een nieuw record voor Heuvelland met 104 prijzen en dat op 153 ingemandde duiven.

Jean Hornesch keert terug op de plek waar hij thuishoort , namelijk aan de kop van de uitslagen. Een mooie 8e en 9e plek zijn vandaag zijn deel. Het beloofd voor de komende afdelings vluchten.

Gerard en Piet Lindelauf sluiten in stijl de toptien af. De serie met 54 van de 77 is ook wederom indrukwekkend te noemen. Voor mij een van de grote favorieten de komende afdelings vluchten.

Een ieder weer heel veel succes op de laatste grote confrontaties van het seizoen 2015.

 
Nieuws - Laatste Nieuws
Nog nooit heb ik een een vluchtverslag zo vlug kunnen beginnen en eindigen als vandaag. Ik kan volstaan met het vermelden van één enkele naam. Namelijk die van Philip Baadjou die een onvoorstelbaar staaltje van zijn klasse laat zien op deze Charleville Mezieres. Hij tekent voor de eerste 13 prijzen in ons Heuvelland tegen bijna 5.300 concurrenten. Al zijn concurrenten konden zich vandaag alleen maar schikken in hun bijrol na de krachtsexplosie van het fenomeen uit Egelsder. Superlatieven schieten te kort bij het zien van deze uitslag. Heel Limburg moest diep buigen voor dit vlieg geweld gelegen tegen de oostgrens van Limburg. Philip proficiat met deze uitslag die in de gouden analen van de Limburgse duivensport mogelijk wordt bijgeschreven als de allerbeste ooit.

Laatst aangepast (woensdag, 26 augustus 2015 21:08)