Banner
Nieuws - Laatste Nieuws
Nog nooit heb ik een een vluchtverslag zo vlug kunnen beginnen en eindigen als vandaag. Ik kan volstaan met het vermelden van één enkele naam. Namelijk die van Philip Baadjou die een onvoorstelbaar staaltje van zijn klasse laat zien op deze Charleville Mezieres. Hij tekent voor de eerste 13 prijzen in ons Heuvelland tegen bijna 5.300 concurrenten. Al zijn concurrenten konden zich vandaag alleen maar schikken in hun bijrol na de krachtsexplosie van het fenomeen uit Egelsder. Superlatieven schieten te kort bij het zien van deze uitslag. Heel Limburg moest diep buigen voor dit vlieg geweld gelegen tegen de oostgrens van Limburg. Philip proficiat met deze uitslag die in de gouden analen van de Limburgse duivensport mogelijk wordt bijgeschreven als de allerbeste ooit.

Laatst aangepast (woensdag, 26 augustus 2015 21:08)

 
Nieuws - Laatste Nieuws

De middaglossingen van de afdeling Limburg zitten er weer op voor 2015. Het fondseizoen zit er op. Perpignan kende een zwaar doch ook nu weer vlot verloop. Tarbes vormde de afsluiter van de middaglossingen in den lande. Om 13.30 uur op de zaterdagmiddag de 25e juli werd het peloton van start geschoten bij een noordwestelijke wind.

Het duurde tot 9.25 uur op de zondagmorgen vooraleer de eerste duif in ons concours Heuvelland kon worden afgevlagd. Het was de gekende combinatie Jacques van de Bosch en Paul Grolleman die op hun domiciel aan de Kleikoelenweg voor deze fraaie zege tekenden. Niemand kon toen bevroeden dat dit de opmaat naar nog meer zou zijn. De week nadien volgde de zege voor Jacques van de Bosch op Perpignan van de ZLU. Twee prima prestaties van twee gedreven liefhebbers. Proficiat mannen met deze fraaie zeges.

J. Hounjet uit Ransdaal volgt op ruim een half uur van onze overwinnnaars. Nog altijd goed genoeg voor een prachtige 2e plek in onze CC Heuvelland. Altijd een prestatie van formaat.

Jean Hausoul uit Heyenrath kende al heel veel successen op de morgenlossingen van de afdeling Limburg. Vandaag tekent hij voor een mooie 3 plek op een van de mooiste plekjes van ons Heuvelland.

Jan Stevens uit Schinveld ontbreekt eigenlijk op geen enkele vlucht van de lange adem in de kop van de uitslagen. Ook vandaag weer een knappe 4e en 14e plek.

Hub Boumans in de top van de uitslagen te zien doet me heel veel deugd. Eindelijk wordt de baas nog eens door zijn gevleugelde vrienden terugbetaald voor de vele inspanningen die hij zich voor hun getroost.

Gilbert Heijnen en Zoon hadden hun 1e geklokte verwacht. Hun eerst getekende beschaamd het vertrouwen van zijn baasjes niet. Met verve tekent hij voor plek 6.

Jo Heuts vecht normaal altijd gevechten uit met zijn broer Alex. Hun duiven ontlopen elkaar het hele seizoen al nauwelijks. Toch moet broer Alex vandaag een half uurtje wachten vooral hij in actie moet komen. Jo tekent voor een fraaie 7e plek, broer Alex pakt weer een knappe 4 op 5 score.

Frank Kerkhoffs is ook nu weer present met een knappe 8e en 12e plek. De duiven van hem zijn altijd in hun element als het zwaar vliegweer is.

E. en H. Rutten uit Brunssum zijn de uitblinkers van deze zware Tarbes. Naast een knappe 9e plek pakken ze een knappe 4 op 5 score. Velen moesten het met veel minder doen op deze zondag.

Frans Bleijlevens en Zoon uit Simpelveld hebben dit seizoen met de regelmaat van de klok een kopduif gepakt. Vandaag sluiten zij de top tien van de middaglossingen 2015 op waardige wijze.

Laatst aangepast (dinsdag, 08 maart 2016 21:56)