Banner
Nieuws - Laatste Nieuws

Zelden heb ik zulke korte verslagen kunnen schrijven als de laatste weken. Telkenmale was er wel een liefhebber die de hele of vrijwel de hele toptien naar zijn hand wist te zetten. Zo ook vandaag weer waar de grote favorieten , in mijn ogen dan, hun favorietenrol met verve waar maken. Jan en Marleen Duits doen dat waar ze al vele jaren ijzersterk in zijn, het winnen van grote concoursen en het naar hun hand zetten van de uitslagen. En weer komen dan de belangrijkste schakels samen, goede duiven, prima melkers en het weer en de wind die het overige duitje in het zakje doen. Vandaag kwam voor Jan en Marleen Duits alles samen om het concours Heuvelland op indrukwekkende wijze hun wil op te leggen. Hun serie met 1-2-3-5-6-7-10-11-12 und so weiter was van grote schoonheid . Het totaalplaatje vervolmaken ze met een fenomenale 36 op 51 score. Proficiat met deze prestatie van eenzame klasse.

Good old Gene Bruels blijft de koplopers het dichtst op de hielen en strand op plek 4. Ook hij geldt al vele jaren lang als een echte stielman en vooral het jonge duivenspel is hem op het lijf geschreven.

Jean Hornesch completeert de hegemonie van de Maasvallei op de plekken 9 en 14. Ook hij komt de laatste weken steeds beter in vorm. Sens en Gien zijn hem op het lijf geschreven. Getuige zijn triomf op Gien 2013 in de afdeling.

Zaterdag doet het convooi Sens aan. Nog 5 weken en het zit er weer op. Een voor velen lang en vreemd seizoen behoort dan weer tot het verleden. Een ieder nog heel veel succes op de laatste mooie vluchten van het seizoen 2015.

 
Nieuws - Laatste Nieuws

Je zult er maar elk weekend verantwoordelijk voor zijn, duizenden duiven veilig richting hun thuishavens loodsen rekening houdende met weer en wind. Er zijn gemakkelijkere dingen dan dit het blijft toch altijd een vaak niet te benijden taak. Toch moet het ook nu weer gezegd dat het John Crombach en Harry Roks ook nu weer wonderwel lukte een goed verlopen concours te organiseren. Hoe het in de noordelijke contreien van onze provincie verliep weet ik niet, ik oordeel alleen over de deelnemende samenspelen aan ons concours Heuvelland. De verliezen waren hier eerder beperkt en binnen een goed half uurtje was het concours gelopen.

Onze winnaar moeten we deze week in Vaals zoeken waar Wiel Meijers het hele convooi van de afdeling Limburg het nakijken gaf. En het mooie ervan is dat we hier eigenlijk met een liefhebber pur sang te maken hebben die de duivensport nog echt als pure hobby beleeft. Betere reclame voor de onze hobby kan men zich eigenlijk niet wensen. De duiven van hem waren vandaag in bloedvorm getuige de serie met 10 van de 14 en de prachtige zege. Onze welgemeende felicitaties gaan dan ook naar Vaals voor deze super prestatie.

De gekende gebroeders Lumey uit Lemiers zaten hun clubgenoot het dichtst op de hielen. En het moet gezegd ze tekenen vandaag voor een uitslag van grote schoonheid met de plekken 2-3-8-9-10 en 11. Liefst 6 duiven bij de top elf. Een van de favorieten voor de komende vluchten zo lijkt mij.

Philip Baadjou heeft een nieuw juweeltje in zijn jonge duiven vliegploeg. Zelden zal er een duif zulke prestaties hebben neergezet in de eerste 4 vluchten van de carriere. Vandaag weer een prima 4e plek op deze Epernay. En nu afwachten wat Troyes ons zal brengen. Misschien een nieuwe topklassering?

Jan en Marleen Duits behoren al jarenlang tot de elite van de Limburgse duivensport. In de jonge tour vaak onklopbaar voor de concurrentie. Ook vandaag weer een wonderschone uitslag. De plekken 6-7-8 en 12 zijn hun deel. De favorieten voor Troyes afdeling Limburg ?

Troyes is de volgende opdracht, de eerste keer 2 dagen mand en een ligging ietsje zuidoostelijk. Altijd een pittige opdracht.

Een ieder weer veel succes op Troyes.