Banner
Nieuws - Laatste Nieuws

Je zult er maar elk weekend verantwoordelijk voor zijn, duizenden duiven veilig richting hun thuishavens loodsen rekening houdende met weer en wind. Er zijn gemakkelijkere dingen dan dit het blijft toch altijd een vaak niet te benijden taak. Toch moet het ook nu weer gezegd dat het John Crombach en Harry Roks ook nu weer wonderwel lukte een goed verlopen concours te organiseren. Hoe het in de noordelijke contreien van onze provincie verliep weet ik niet, ik oordeel alleen over de deelnemende samenspelen aan ons concours Heuvelland. De verliezen waren hier eerder beperkt en binnen een goed half uurtje was het concours gelopen.

Onze winnaar moeten we deze week in Vaals zoeken waar Wiel Meijers het hele convooi van de afdeling Limburg het nakijken gaf. En het mooie ervan is dat we hier eigenlijk met een liefhebber pur sang te maken hebben die de duivensport nog echt als pure hobby beleeft. Betere reclame voor de onze hobby kan men zich eigenlijk niet wensen. De duiven van hem waren vandaag in bloedvorm getuige de serie met 10 van de 14 en de prachtige zege. Onze welgemeende felicitaties gaan dan ook naar Vaals voor deze super prestatie.

De gekende gebroeders Lumey uit Lemiers zaten hun clubgenoot het dichtst op de hielen. En het moet gezegd ze tekenen vandaag voor een uitslag van grote schoonheid met de plekken 2-3-8-9-10 en 11. Liefst 6 duiven bij de top elf. Een van de favorieten voor de komende vluchten zo lijkt mij.

Philip Baadjou heeft een nieuw juweeltje in zijn jonge duiven vliegploeg. Zelden zal er een duif zulke prestaties hebben neergezet in de eerste 4 vluchten van de carriere. Vandaag weer een prima 4e plek op deze Epernay. En nu afwachten wat Troyes ons zal brengen. Misschien een nieuwe topklassering?

Jan en Marleen Duits behoren al jarenlang tot de elite van de Limburgse duivensport. In de jonge tour vaak onklopbaar voor de concurrentie. Ook vandaag weer een wonderschone uitslag. De plekken 6-7-8 en 12 zijn hun deel. De favorieten voor Troyes afdeling Limburg ?

Troyes is de volgende opdracht, de eerste keer 2 dagen mand en een ligging ietsje zuidoostelijk. Altijd een pittige opdracht.

Een ieder weer veel succes op Troyes.

 
Nieuws - Laatste Nieuws

Eigenlijk was er maar weer één grote overwinnaar dit weekend en dat waren de mannen van de afdeling Limburg. Het vervoer was te elfder ure nog aangepast aan de weersomstandigheden. Een groot compliment voor Hub Stevens is hier zeker op zijn plek. Hij lukte hem toch maar weer op zulk een laat tijdstip onze gevleugelde vrienden een zo optimaal mogelijk vervoer naar de losplaats te garanderen. Chapeau Hub.

De lossing te Rethel was er ook eentje van wikken en wegen. En het moet gezegd dat we ons gelukkig mogen prijzen met John Crombach en Harry Roks als de verantwoordelijken in deze. Het lukt hen telkenmale met verve de duiven veilig richting Limburg te loodsen. En dat er links en rechts wat verliezen zijn is helaas inherent aan de hedendaagse duivensport. In vergelijking met andere afdelingen in den lande een te verwaarlozen aantal. Het aantal “slechte” lossingen in de afgelopen jaren is eigenlijk minimaal. We mogen er blij mee zijn dat we twee zulke ervaren duivenliefhebbers aan het roer hebben staan. Hopelijk kunnen we nog heel lang van hun expertise in deze gebruik blijven maken.

Heuvelland kende nog een prima deelname van 4.459 duiven op deze Rethel. Geen enkel ander concours kan dit bij benadering bereiken. Weeral een bewijs dat Heuvelland mogelijk het sterkste concours in het Limburgse is momenteel.

Grote triomfator deze week is ons jeugdlid Olaf Louppen van de Molenberg. Hij wist zich de afgelopen seizoenen al vaker in de kijker te spelen met prima uitslagen. Vandaag is hij de absolute spekkoper door de gehele elite van Heuvelland over de knie te leggen. En het moet gezegd hij doet dit met met verve. Ook zijn serie met 17 van de 32 is er eentje om u tegen te zeggen. Olaf, met in zijn kielzog vader Wiel, proficiat met deze prachtige zege. En waarom niet volgende week dit dunnetjes over doen.

Philip Baadjou doet het deze week wat rustiger aan. Slechts de plekken 2 en 3 zijn deze week zijn deel. Op plek pakt hij zijn 2e inzet. Mogelijk een nieuw pareltje aan het duivenfirmament in Egelsder?

Jan Deliege staat al vele decennia lang garant voor duivensport op heel hoog niveau. Vandaag geeft hij daar weer een knappe presentatie van. De plekken 4 en 5 zijn zijn deel. Daarnaast pakt hij een formidabele serie van 48 van de 72.

Kenneth Schlenter heeft in het verleden een uitstekende leermeester gehad. Van deze opgedane ervaring maakt hij ruimschoots gebruik. Op de jonge duivenvluchten weet hij steeds uitstekende uitslagen uit de hoge hoed te toveren. Vandaag een knappe 6e plek en een prima 19 op 37 score.

De nieuw gevormde combinatie Cuddy-Ovaska-Galley domineert de CZ 90 als nimmer van te voren iemand. De deelnemers zullen er langzaam moedeloos van worden. Vandaag openen ze op plek 7 en scoren een nieuw record voor Heuvelland met 104 prijzen en dat op 153 ingemandde duiven.

Jean Hornesch keert terug op de plek waar hij thuishoort , namelijk aan de kop van de uitslagen. Een mooie 8e en 9e plek zijn vandaag zijn deel. Het beloofd voor de komende afdelings vluchten.

Gerard en Piet Lindelauf sluiten in stijl de toptien af. De serie met 54 van de 77 is ook wederom indrukwekkend te noemen. Voor mij een van de grote favorieten de komende afdelings vluchten.

Een ieder weer heel veel succes op de laatste grote confrontaties van het seizoen 2015.