Banner
Nieuws - Laatste Nieuws

Het seizoen snelt naar het einde toe. Velen onder ons, de mannen die niet verduisteren, bijlichten of geen stelling meer hebben zijn al afgehaakt. De jonge tour begint eigenlijk veel te laat en de jaarlijkse afsluiter Gien i.p.v. Orleans heeft zwaar aan glans verloren. Het tijdstip is gewoon te laat in het jaar. Misschien dat dit besef ook ooit bij de landelijke beleidsbepalers door zal dringen. Jammer maar het is niet anders.

Charleville was vandaag weer een simpele optelsom. Goeie liefhebbers, goede motivatie van de duiven en een dito ligging. Logisch dan ook dat de mannen aan de oostkant van de lossing weer hun duivels ontbonden. Allerbeste was wederom, en dat voor de zoveelste keer in dit seizoen 2015, Philip Baadjou uit Eijgelshoven. Vandaag tovert hij de zoveelste superserie uit de hoge hoed. Naast de plekken 1-2-5-6 en 7 wederom een fenomenale 81 op 122 score. Momenteel is het wie heeft ze beter dan de man uit Egelsder.

Piet en Gerard Lindelauf ontbreken nooit in de top van de uitslagen ook als het snel gaat. Voorvlucht is iets wat zij eigenlijk niet kennen. Vandaag een mooie 3e en 4e plek en een prima 39 op 63 score. Ben benieuwd wat ze op Gien uit hun hoge hoed gaan toveren.

Leon Overeem behoort al sinds jaar en dag tot de toppers in de oostelijke mijnstreek. Veelal doet hij dit met een relatief klein aantal duiven. Vandaag tussen al dat geweld een prima 8 en 11e plek en een mooie 16 op 31 score. Weeral een bewijs van de kwaliteit van dit hok.

Olaf Louppen heeft de smaak te pakken op de Molenberg. De laatste weken is hij prima op dreef en schudt hij menig mooie serie uit de mouw. Ook vandaag weer knap de plekken 9 en 10. Totaal schrijft hij 23 prijzen op zijn conto.

Een druk weekend staat ons nu te wachten. Als de weergoden tenminste geen roet in het eten gaan gooien. En daar ziet het nu naar uit. Laten we hopen dat ze een inzien met ons hebben.

Een ieder weer heel veel succes.

Laatst aangepast (dinsdag, 15 september 2015 12:39)

 
Nieuws - Laatste Nieuws

Nog één vlucht en de jonge tour zit er weer op. Voor het zoveelste jaar op rij een vreemd verlopen jonge tour. We zullen er maar langzaam aan moeten wennen. Naar het hoe en waarom is het alleen maar gissen. Of we er ooit achter zullen komen wie zal het zeggen.

Ook vandaag weer in mijn ogen een verrassend verloop. Vier duiven die het hele convooi op achterstand zetten en hun voorsprong nooit meer prijsgeven. Vrouwe fortuna was vandaag aan mijn zijde. Een van mijn jonge duivinnen, schijnbaar verliefd geraakt op een doffer, zette het hele concours Heuvelland op een achterstand van ruim 7 minuten. Dit tot mijn eigen grote verbazing. Toen ik de aankomst op het ECS zag staan heb ik inderdaad eens goed in mijn ogen moeten wrijven. 12.26.30 getekende 16 en dat terwijl ik uit Eijsden wist dat de eerste duif er arriveerde om 12.25 uur. Het moest dus wel een vroege aankomst zijn dat het de zege in Heuvelland betekende kon ik toen nog niet bevroeden. Ik ben er niet minder trots op.

Wiel Meijers uit Vaals blijft ijzersterk presteren en dat met maar een heel kleine vliegploeg. Vandaag een prima 2e en 3e plek en dat met maar 10 duiven in de mand. De serie met 7 van de 10 is er ook weer eentje van grote schoonheid.

De combinatie Cuddy-Ovaska-Galley blijft ijzersterk presteren in deze jonge tour. In hun eigen samenspel nog niet geklopt met de jonge duiven pakken ze vandaag en mooie 4e plek in ons Heuvelland.

Gebroeders Hans en Piet Lumeij pakken ook vandaag weer een mooi drietal kopduiven. Na hun zege op de derby vlucht weer een knappe prestatie. De plekken 5-7 en 8 zijn vandaag hun deel in de toptien.

Good old Jan Deliege heeft een van de sterkste collectieven vandaag. Zijn jonge duiven zijn al weken prima op dreef. Vele kopduiven aangevuld met prima series zijn al weken zijn kenmerk. Vandaag plek 6 en een knappe 34 op 61 score.

Kerstin Frohn, met Rinus Domen als prima begeleider in haar kielzog , opent in Gulpen knap op plek 9. Het is slechts een kwestie van tijd vooraleer zij haar plaats inneemt tussen de grote Kampioenen van het Heuvelland. Haar steun en toeverlaat staat immers al vele decennia synoniem voor duivensport op hoog niveau.

Clubgenoot Peter Schoonens valt niet op door zijn grote series. Met slechts een hele beperkte ploeg weet hij toch elke week weer de nodige kopduiven te pakken. Ook zijn series zijn vaak van grote schoonheid, 50% en meer prijs is eerder regel dan uitzondering. Een der allerkleinste en allersterkste hokken uit de Oostelijke Mijnstreek.

Zaterdag doet de afdeling Limburg weer Charleville Mezieres aan. Velen zullen hun jonge duiven die naar Gien van de 13e september moeten proberen in het ritme te houden. Het zal het aantal deelnemers alleen maar ten goede komen. Laten we hopen dat de weergoden onze gevleugelde vrienden ruim twee a drie uurtjes droog weer gunnen om hun opdracht te voltooien. Volgende week zou de zomer dan weer terugkeren voor enkele dagen. Volgens onze Oosterburen zou er wel weer een sprake kunnen zijn van een Altweibersommer. Laten we het hopen de winter zal nog lang genoeg worden.

Laatst aangepast (donderdag, 10 september 2015 08:12)