Banner
Nieuws - Laatste Nieuws

Nog één vlucht en de jonge tour zit er weer op. Voor het zoveelste jaar op rij een vreemd verlopen jonge tour. We zullen er maar langzaam aan moeten wennen. Naar het hoe en waarom is het alleen maar gissen. Of we er ooit achter zullen komen wie zal het zeggen.

Ook vandaag weer in mijn ogen een verrassend verloop. Vier duiven die het hele convooi op achterstand zetten en hun voorsprong nooit meer prijsgeven. Vrouwe fortuna was vandaag aan mijn zijde. Een van mijn jonge duivinnen, schijnbaar verliefd geraakt op een doffer, zette het hele concours Heuvelland op een achterstand van ruim 7 minuten. Dit tot mijn eigen grote verbazing. Toen ik de aankomst op het ECS zag staan heb ik inderdaad eens goed in mijn ogen moeten wrijven. 12.26.30 getekende 16 en dat terwijl ik uit Eijsden wist dat de eerste duif er arriveerde om 12.25 uur. Het moest dus wel een vroege aankomst zijn dat het de zege in Heuvelland betekende kon ik toen nog niet bevroeden. Ik ben er niet minder trots op.

Wiel Meijers uit Vaals blijft ijzersterk presteren en dat met maar een heel kleine vliegploeg. Vandaag een prima 2e en 3e plek en dat met maar 10 duiven in de mand. De serie met 7 van de 10 is er ook weer eentje van grote schoonheid.

De combinatie Cuddy-Ovaska-Galley blijft ijzersterk presteren in deze jonge tour. In hun eigen samenspel nog niet geklopt met de jonge duiven pakken ze vandaag en mooie 4e plek in ons Heuvelland.

Gebroeders Hans en Piet Lumeij pakken ook vandaag weer een mooi drietal kopduiven. Na hun zege op de derby vlucht weer een knappe prestatie. De plekken 5-7 en 8 zijn vandaag hun deel in de toptien.

Good old Jan Deliege heeft een van de sterkste collectieven vandaag. Zijn jonge duiven zijn al weken prima op dreef. Vele kopduiven aangevuld met prima series zijn al weken zijn kenmerk. Vandaag plek 6 en een knappe 34 op 61 score.

Kerstin Frohn, met Rinus Domen als prima begeleider in haar kielzog , opent in Gulpen knap op plek 9. Het is slechts een kwestie van tijd vooraleer zij haar plaats inneemt tussen de grote Kampioenen van het Heuvelland. Haar steun en toeverlaat staat immers al vele decennia synoniem voor duivensport op hoog niveau.

Clubgenoot Peter Schoonens valt niet op door zijn grote series. Met slechts een hele beperkte ploeg weet hij toch elke week weer de nodige kopduiven te pakken. Ook zijn series zijn vaak van grote schoonheid, 50% en meer prijs is eerder regel dan uitzondering. Een der allerkleinste en allersterkste hokken uit de Oostelijke Mijnstreek.

Zaterdag doet de afdeling Limburg weer Charleville Mezieres aan. Velen zullen hun jonge duiven die naar Gien van de 13e september moeten proberen in het ritme te houden. Het zal het aantal deelnemers alleen maar ten goede komen. Laten we hopen dat de weergoden onze gevleugelde vrienden ruim twee a drie uurtjes droog weer gunnen om hun opdracht te voltooien. Volgende week zou de zomer dan weer terugkeren voor enkele dagen. Volgens onze Oosterburen zou er wel weer een sprake kunnen zijn van een Altweibersommer. Laten we het hopen de winter zal nog lang genoeg worden.

Laatst aangepast (donderdag, 10 september 2015 08:12)

 
Nieuws - Laatste Nieuws

Zelden heb ik zulke korte verslagen kunnen schrijven als de laatste weken. Telkenmale was er wel een liefhebber die de hele of vrijwel de hele toptien naar zijn hand wist te zetten. Zo ook vandaag weer waar de grote favorieten , in mijn ogen dan, hun favorietenrol met verve waar maken. Jan en Marleen Duits doen dat waar ze al vele jaren ijzersterk in zijn, het winnen van grote concoursen en het naar hun hand zetten van de uitslagen. En weer komen dan de belangrijkste schakels samen, goede duiven, prima melkers en het weer en de wind die het overige duitje in het zakje doen. Vandaag kwam voor Jan en Marleen Duits alles samen om het concours Heuvelland op indrukwekkende wijze hun wil op te leggen. Hun serie met 1-2-3-5-6-7-10-11-12 und so weiter was van grote schoonheid . Het totaalplaatje vervolmaken ze met een fenomenale 36 op 51 score. Proficiat met deze prestatie van eenzame klasse.

Good old Gene Bruels blijft de koplopers het dichtst op de hielen en strand op plek 4. Ook hij geldt al vele jaren lang als een echte stielman en vooral het jonge duivenspel is hem op het lijf geschreven.

Jean Hornesch completeert de hegemonie van de Maasvallei op de plekken 9 en 14. Ook hij komt de laatste weken steeds beter in vorm. Sens en Gien zijn hem op het lijf geschreven. Getuige zijn triomf op Gien 2013 in de afdeling.

Zaterdag doet het convooi Sens aan. Nog 5 weken en het zit er weer op. Een voor velen lang en vreemd seizoen behoort dan weer tot het verleden. Een ieder nog heel veel succes op de laatste mooie vluchten van het seizoen 2015.