Banner
Nieuws - Laatste Nieuws

En weer mag de CC Heuvelland met trots een afdelingsoverwinnaar en landelijke triomfator onder de deelnemers begroeten. Toon Vloedmans uit Brunssum zette op Gien de kroon op een weeral prima seizoen 2015. Sedert vele jaren een der grote mannen van de CZ90 en ver daarbuiten. Het gezamenlijke kweekhok wat hij met zijn grote vriend Robbie van der Ven heeft werpt telkenjare zijn vruchten af. De winnende duif was dan ook hier weer een uiterst succesvol kweekresultaat van. Toon namens de CC Heuvelland onze felicitaties. In de komende wintermaanden zal hij nog op menige huldiging herinnert worden aan die 12e september 2015 waarop zijn duif hem onsterfelijke roem bezorgde.

Wiel Bastiaans pakte in Mheer de 1e melding van de afdeling Limburg. Uiteindelijk resulteerde dit in een prachtige 2e plek in de afdeling alsook de CC Heuvelland. Zijn duiven hadden vandaag relatief weinig moeite met deze Gien en pakten een mooie 7 op 12 score.

Philip Baadjou werd ook enigszins verrast door de vroege aankomst van een van zijn favorieten. Uiteindelijk leidt dit tot een prachtige 3e plek in onze CC Heuvelland.

De combinatie A. van Wersch en Lars kende een prima jonge tour. Ook vandaag drukken zij hun neus prominent tegen het venster. In Wittem pakken ze een mooie 4e plek.

Marty Kollee pakt in Beersdal een mooie 5e plek. In de afdeling was dit ook goed voor een plek binnen de eerste 10 van de uitslag. Oude gouden tijden herleven hopelijk weer.

Wiel en Freek Kamps uit Winthagen zijn momenteel een der allersterkste hokken die Limburg rijk is op de jonge duivenvluchten. Vrijwel elke week een of meerdere kopduiven en series om van te watertanden. Terecht gekroond tot eigenaar van de beste jonge duif in de afdeling Limburg 2015.

Kenneth Schlenter heeft ook weinig moeite met deze Gien. Een knappe 7e plek gevolgd door nog een mooi elftal prijzen maken voor hem deze Gien tot een mooie succes story.

Hub Krutzen uit Klimmen is eigenlijk een uitblinker op de morgenlossingen van de afdeling Limburg. Vandaag echter op deze nationaal pakt hij in Klimmen een fraaie 8e plek.

De combinatie Cuddy-Ovaska-Galley kenden een formidabele jonge tour in Bingelrade. Hun series waren van zeer grote schoonheid en waren veelal onnavolgbaar voor hun concurrentie. Vandaag pakken ze een knap drietal op de plekke 10-11 en 12.

Gien zit er weer op nog twee vluchtjes en het zit er weer op. Een ieder nog heel veel succes op de laatste loodjes van dit seizoen.

 
Nieuws - Laatste Nieuws

Het seizoen snelt naar het einde toe. Velen onder ons, de mannen die niet verduisteren, bijlichten of geen stelling meer hebben zijn al afgehaakt. De jonge tour begint eigenlijk veel te laat en de jaarlijkse afsluiter Gien i.p.v. Orleans heeft zwaar aan glans verloren. Het tijdstip is gewoon te laat in het jaar. Misschien dat dit besef ook ooit bij de landelijke beleidsbepalers door zal dringen. Jammer maar het is niet anders.

Charleville was vandaag weer een simpele optelsom. Goeie liefhebbers, goede motivatie van de duiven en een dito ligging. Logisch dan ook dat de mannen aan de oostkant van de lossing weer hun duivels ontbonden. Allerbeste was wederom, en dat voor de zoveelste keer in dit seizoen 2015, Philip Baadjou uit Eijgelshoven. Vandaag tovert hij de zoveelste superserie uit de hoge hoed. Naast de plekken 1-2-5-6 en 7 wederom een fenomenale 81 op 122 score. Momenteel is het wie heeft ze beter dan de man uit Egelsder.

Piet en Gerard Lindelauf ontbreken nooit in de top van de uitslagen ook als het snel gaat. Voorvlucht is iets wat zij eigenlijk niet kennen. Vandaag een mooie 3e en 4e plek en een prima 39 op 63 score. Ben benieuwd wat ze op Gien uit hun hoge hoed gaan toveren.

Leon Overeem behoort al sinds jaar en dag tot de toppers in de oostelijke mijnstreek. Veelal doet hij dit met een relatief klein aantal duiven. Vandaag tussen al dat geweld een prima 8 en 11e plek en een mooie 16 op 31 score. Weeral een bewijs van de kwaliteit van dit hok.

Olaf Louppen heeft de smaak te pakken op de Molenberg. De laatste weken is hij prima op dreef en schudt hij menig mooie serie uit de mouw. Ook vandaag weer knap de plekken 9 en 10. Totaal schrijft hij 23 prijzen op zijn conto.

Een druk weekend staat ons nu te wachten. Als de weergoden tenminste geen roet in het eten gaan gooien. En daar ziet het nu naar uit. Laten we hopen dat ze een inzien met ons hebben.

Een ieder weer heel veel succes.

Laatst aangepast (dinsdag, 15 september 2015 12:39)