Banner
Nieuws - Laatste Nieuws

Net als enkele duiven van Gien wisten ook een tweetal duiven van Rethel het peloton op grote achterstand te zetten. De diverse windlagen zullen er weer hun bijdrage aan hebben geleverd. De beide eerste duiven in ons concours zullen er optimaal gebruik van gemaakt hebben.

In Landgraaf opent Piet van Leegte de debatten met zijn 1e inzet. Zoals uit het verslag van de Pr-man Bert Albers van het samenspel Oostelijke Mijnstreek valt op te tekenen de 2e zege van deze duif in het eigen samenspel na Marche natour. En voor Piet toen de allereerste zege in zijn duivensport loopbaan. Nu voegt hij er meteen een 2e zege aan toe en en passant meteen de bloemen in het sterke concours Heuvelland. De zege in ons Heuvelland had dus niet beter terecht kunnen komen dan op deze plek. Proficiat naar Landgraaf met deze fraaie zege.

John Zinken kent weeral een formidabel seizoen 2015. Ook op deze natour ontbindt hij wederom zijn duivels met knappe resultaten. Vandaag een knappe 2e plek in ons Heuvelland. En dat naar verluidt met het nodige verlet. Het zal niet het laatste wapenfeit zijn dit seizoen. De laatste 2 vluchten zal hij zeker weer aan het front verschijnen.

Bridge en Rene Kievit grijpen de zege in hun eigen CZ90. Ook hun kwamen we al vaker tegen in het snuitje van de uitslagen. Een van de toonaangevende hokken in hun eigen samenspel.

Rob van der Ven kent een uitstekende natour. Met maar 10 duivinnen in concours weet hij al wekenlang zijn eigen CZ90 naar zijn hand te zetten. Absoluut een van de allerbeste hokken op de natour in het Limburgse en dat met maar heel weinig duiven in de mand. Vandaag een knappe 4e plek en een prima 7 op 10 score.

Leon Dautzenberg was een van de revelaties in de oude tour. Vrijwel elke vlucht pakte hij duiven aan de absolute kop van de uitslag. Knappe series vervolmaakten veelal zijn prestaties elk weekend. Vandaag opent hij fraai opent hij plek 5.

Ben Raats uit Brunssum pakt meteen als eerste een knap drietal op de plekken 6-7 en 19. Ook hij is vrijwel op alle vluchten in de top van de uitslagen present.

L. Dumarteau uit Vaesrade pakt een absolute kopduif op plek 8. Als we naar de spreiding van onze toptien kijken zitten op vrijwel alle plekken op deze vlucht vroege duiven zowel in oost als west.

Marty Kollee is langzaam op de weg terug na alle tegenslagen. Vandaag pakt hij een mooie 9e plek en voegt en tevens een van de betere series van de dag aan toe met 12 van de 19.

Vriend Thei Crombach uit Welten sluit onze toptien op waardige wijze. Ook hij pakt al enkele weken een of meerdere duiven aan de kop van ons samenspel. Nu doorzetten en volhouden zou ik zeggen.

Nog twee opdrachten resten er en dan zit het seizoen 2015 er weer op. Volhouden zou ik zeggen tegen een ieder die de moed nog kan opbrengen om in te manden.

 
Nieuws - Laatste Nieuws

En weer mag de CC Heuvelland met trots een afdelingsoverwinnaar en landelijke triomfator onder de deelnemers begroeten. Toon Vloedmans uit Brunssum zette op Gien de kroon op een weeral prima seizoen 2015. Sedert vele jaren een der grote mannen van de CZ90 en ver daarbuiten. Het gezamenlijke kweekhok wat hij met zijn grote vriend Robbie van der Ven heeft werpt telkenjare zijn vruchten af. De winnende duif was dan ook hier weer een uiterst succesvol kweekresultaat van. Toon namens de CC Heuvelland onze felicitaties. In de komende wintermaanden zal hij nog op menige huldiging herinnert worden aan die 12e september 2015 waarop zijn duif hem onsterfelijke roem bezorgde.

Wiel Bastiaans pakte in Mheer de 1e melding van de afdeling Limburg. Uiteindelijk resulteerde dit in een prachtige 2e plek in de afdeling alsook de CC Heuvelland. Zijn duiven hadden vandaag relatief weinig moeite met deze Gien en pakten een mooie 7 op 12 score.

Philip Baadjou werd ook enigszins verrast door de vroege aankomst van een van zijn favorieten. Uiteindelijk leidt dit tot een prachtige 3e plek in onze CC Heuvelland.

De combinatie A. van Wersch en Lars kende een prima jonge tour. Ook vandaag drukken zij hun neus prominent tegen het venster. In Wittem pakken ze een mooie 4e plek.

Marty Kollee pakt in Beersdal een mooie 5e plek. In de afdeling was dit ook goed voor een plek binnen de eerste 10 van de uitslag. Oude gouden tijden herleven hopelijk weer.

Wiel en Freek Kamps uit Winthagen zijn momenteel een der allersterkste hokken die Limburg rijk is op de jonge duivenvluchten. Vrijwel elke week een of meerdere kopduiven en series om van te watertanden. Terecht gekroond tot eigenaar van de beste jonge duif in de afdeling Limburg 2015.

Kenneth Schlenter heeft ook weinig moeite met deze Gien. Een knappe 7e plek gevolgd door nog een mooi elftal prijzen maken voor hem deze Gien tot een mooie succes story.

Hub Krutzen uit Klimmen is eigenlijk een uitblinker op de morgenlossingen van de afdeling Limburg. Vandaag echter op deze nationaal pakt hij in Klimmen een fraaie 8e plek.

De combinatie Cuddy-Ovaska-Galley kenden een formidabele jonge tour in Bingelrade. Hun series waren van zeer grote schoonheid en waren veelal onnavolgbaar voor hun concurrentie. Vandaag pakken ze een knap drietal op de plekke 10-11 en 12.

Gien zit er weer op nog twee vluchtjes en het zit er weer op. Een ieder nog heel veel succes op de laatste loodjes van dit seizoen.