Banner
Nieuws - Laatste Nieuws

Hoewel de weerberichten van het KMI even twijfels opriepen over een open vluchtlijn op de zondag was er gelukkig in de loop van de dag geen vuiltje meer aan de lucht. Het werd dan ook een mooie vlucht met weeral de ligging, de kwaliteit van de liefhebber en de duiven en tot slot de al dan niet ingetreden rui die bepalend waren voor topprestaties. De wind uit westnoordwest maakte de mannen aan de westkant van de lossing vooraf eigenlijk kansloos voor de zege.

De allerbeste en dat voor de zoveelste keer dit seizoen zat weeral in Eijgelshoven. Op de prestaties van Philip Baadjou staat dit jaar geen enkele maat. Week in week uit weet hij vele duiven aan de kop van de uitslag te pakken. Zo ook vandaag weer pakt hij de snelste twee duiven van de lossing Zuid van de afdeling Limburg. De serie met 59 van de 102 ingemandde duiven is ook weer van grote klasse. Wij kunnen dan ook niet meer dan diep het hoofd buigen voor de zoveelste super prestatie in Egelsder.

John Zinken verkeert in de late tour al vanaf vlucht één in grote vorm. Vandaag pakt hij in Landgraaf een formidabel 7-tal op de plekken 3-4-5-7-12-14 en 16. Voeg daarbij een superserie met 28 van de 33 en we hebben de grote uitblinker van deze vlucht te pakken. Mogelijk één van de grote kanshebbers op de sluitingsvlucht vanuit Sezanne.

Leon Dautzenberg doet op plek 6 wat hij al het hele seizoen doet namelijk kopduiven draaien. Vandaag schrijft hij ook weer een fraaie serie van 41 prijzen op zijn conto.

Jo en Florian Hendriks pakken in Nijswiller een 4-tal duiven binnen twee seconden. De plekken 8-9-10 en 11 zijn dan ook hun deel. Hun serie is er ook weer eentje van uitzonderlijke klasse met 22 van de 36. In Limburg Totaal tekenden ze zelfs voor 33 van de 36. De vorm is er met de sluitingsvlucht van Sezanne in het vooruitzicht. Het kan dus nog gaan spoken in de Westhoek van Nieswiller.

Weeral een korte toptien omdat er een aantal liefhebbers de concoursen naar hun hand zetten. Aanstaande zondag beloofd het een prachtige afsluiter te worden bij een wind die uit noordoostelijke richtingen gaat waaien. Eindelijk nog een noordoostenwind zullen velen zeggen. Geen gemakkelijke opgave derhalve voor onze gevleugelde vrienden. De winnaar zou met deze wind aan de westkant moeten zitten. Zondag zal het zich uitwijzen of duivensport nog in logica te vatten valt. Een ieder heel veel succes op het sluitstuk van het seizoen 2015 van de Limburgse duivensport.

 

 
Nieuws - Laatste Nieuws

Net als enkele duiven van Gien wisten ook een tweetal duiven van Rethel het peloton op grote achterstand te zetten. De diverse windlagen zullen er weer hun bijdrage aan hebben geleverd. De beide eerste duiven in ons concours zullen er optimaal gebruik van gemaakt hebben.

In Landgraaf opent Piet van Leegte de debatten met zijn 1e inzet. Zoals uit het verslag van de Pr-man Bert Albers van het samenspel Oostelijke Mijnstreek valt op te tekenen de 2e zege van deze duif in het eigen samenspel na Marche natour. En voor Piet toen de allereerste zege in zijn duivensport loopbaan. Nu voegt hij er meteen een 2e zege aan toe en en passant meteen de bloemen in het sterke concours Heuvelland. De zege in ons Heuvelland had dus niet beter terecht kunnen komen dan op deze plek. Proficiat naar Landgraaf met deze fraaie zege.

John Zinken kent weeral een formidabel seizoen 2015. Ook op deze natour ontbindt hij wederom zijn duivels met knappe resultaten. Vandaag een knappe 2e plek in ons Heuvelland. En dat naar verluidt met het nodige verlet. Het zal niet het laatste wapenfeit zijn dit seizoen. De laatste 2 vluchten zal hij zeker weer aan het front verschijnen.

Bridge en Rene Kievit grijpen de zege in hun eigen CZ90. Ook hun kwamen we al vaker tegen in het snuitje van de uitslagen. Een van de toonaangevende hokken in hun eigen samenspel.

Rob van der Ven kent een uitstekende natour. Met maar 10 duivinnen in concours weet hij al wekenlang zijn eigen CZ90 naar zijn hand te zetten. Absoluut een van de allerbeste hokken op de natour in het Limburgse en dat met maar heel weinig duiven in de mand. Vandaag een knappe 4e plek en een prima 7 op 10 score.

Leon Dautzenberg was een van de revelaties in de oude tour. Vrijwel elke vlucht pakte hij duiven aan de absolute kop van de uitslag. Knappe series vervolmaakten veelal zijn prestaties elk weekend. Vandaag opent hij fraai opent hij plek 5.

Ben Raats uit Brunssum pakt meteen als eerste een knap drietal op de plekken 6-7 en 19. Ook hij is vrijwel op alle vluchten in de top van de uitslagen present.

L. Dumarteau uit Vaesrade pakt een absolute kopduif op plek 8. Als we naar de spreiding van onze toptien kijken zitten op vrijwel alle plekken op deze vlucht vroege duiven zowel in oost als west.

Marty Kollee is langzaam op de weg terug na alle tegenslagen. Vandaag pakt hij een mooie 9e plek en voegt en tevens een van de betere series van de dag aan toe met 12 van de 19.

Vriend Thei Crombach uit Welten sluit onze toptien op waardige wijze. Ook hij pakt al enkele weken een of meerdere duiven aan de kop van ons samenspel. Nu doorzetten en volhouden zou ik zeggen.

Nog twee opdrachten resten er en dan zit het seizoen 2015 er weer op. Volhouden zou ik zeggen tegen een ieder die de moed nog kan opbrengen om in te manden.